معرفی رشته گرافیک و آینده شغلی بعد از تحصیل در این رشته
رشته گرافیک یکی از رشته های بسیار جذابی است که در هنرستان های فنی و حرفه ای و در دانشگاه تدریس می شود. افراد علاقه مند به این رشته با داشتن خلاقیت و پشتکار میتوانند در زمینه های مختلف شروع به کار کنند زیرا شاخه های این رشته متنوع است. این رشته یک زبان تصویریست که از رنگ ها ، علائم ، اشکال و خطوط ، سمبل ها و نماد ها استفاده میشود تا پیام و حرف و مفهومی را به دیگران برساند.
گرافیک به دو مفهوم قدیم یا سنتی و جدید یا نوین تقسیم می شود.گرافیک سنتی یا قدیم شامل خطاطی، نقاشی دو بعدی و کنده کاری می باشد و بیشتر در زمینه تزئینات کتاب کاربرد دارد و یا به طور کل محصول آن جلد ها ، تذهیب و کار نقاش و… می باشد. بخش دوم گرافیک،گرافیک نوین است که نه تنها در کتاب آرایی بلکه در زمینه تبلیغات تجاری ، اعلانات ، نشان یا لوگو و در زمینه سینما و تلوزیون دارای بازار کار است. به طور کلی هنر گرافیک تنها از رنگ و خط تشکیل نمی شود و عناصری مانند حجم و نور را نیز در خود جای داده است.
شرایط ، توانمندی ها و مهارت های مورد نیاز برای ورود به رشته گرافیگ
برای وارد شدن به رشته گرافیک دو راه پیش روی شماست اول اینک از دبیرستان رشته گرافیک بخوانید و کنکور بدهید و سپس وارد دانشگاه های فنی حرفه ای شوید.راه بعدی این است از طریق کنکور هنر رشته گرافیک را انتخاب کنید. قبل از انتخاب رشته یکی از سوالات مهمی که برای هر فرد پیش می آید شرایط ورود به آن رشته ای که مد نظر دارند است دو تا از این شرایط که از اهمیت بالایی برخوردارند داشتن معدل بالای ۱۶ و همچنین داشتن علاقه و انگیزه لازم برای ورود به رشته ی منتخب است.بعد از آن دو مورد همچنان تعدادی شرایط مهم وجود دارد به طور مثال یک هنرجو در بدو ورود به رشته گرافیک باید دید هنری داشته باشد و یا دانستن و یادگیری از قبل سطوح اولیه طراحی برای این هنرجو لازم است. در ضمن علاقه شما به این رشته باید واقعی باشد.

رشته گرافیک بدون کنکور
افراد علاقه مند به این رشته می توانند با کنکور و یا بدون کنکور در این رشته شروع به تحصیل کنند.این رشته در بیشتر دانشگاه های پیام نور ، غیر انتفاعی و علمی کاربردی تدریس می شود و وجود دارد.
دروس عمومی و تخصصی رشته گرافیک
دروس عمومی:دین و زندگی،تربیت بدنی،عربی، زبان خارجی،ریاضی،ادبیات فارسی،جغرافیا و استان شناسی، تاریخ معاصر ایران و آمادگی دفاعی
دروس تخصصی:طراحی،مبانی هنر های تجسمی،تاریخ هنر ایران ، تاریخ هنر جهان، کارگاه چاپ دستی،خوشنویسی، عکاسی،مبانی تصویرسازی،کارگاه گرافیک،مناظر و مرایا،مبانی و کاربرد رایانه،پایه و اصول صفحه آرایی،خط در گرافیک، طراحی و کارآموزی
وسایل مورد نیاز برای این رشته:
این رشته نیازمند تهیه یک سری ابزار می باشد که در طول رشته با آن ها به خوبی آشنا خواهید شد اما ما تعدادی از مهم ترین و رایج ترین آن ها را به شما خواهیم گفت.این ابزار ها شامل: گواش، قلمو ، مقوا آبرنگ ، مدادرنگی ، پاستل ، ماژیک رنگی، رنگ روغن ، انواع مقوا ها ، مداد طراحی و دوربین
آینده تحصیلی رشته گرافیک
هنرجویان گرافیک بعد از اینکه وارد پیش دانشگاهی شدند و یک سال تحصیلی دیگر را نیز گذراندند می توانند بعد از کنکور در یکی از رشته های گرافیک ، عکاسی،صنایع دستی ، سینما ، تئاتر ، مرمت آثار باستانی ، هنر های اسلامی ، طراحی و چاپ پارچه و لباس، نقاشی ، طراحی صنعتی و طراحی فرش به تحصیل بپردازند.تعداد واحد ها در دو سال دوم و سوم رشته گرافیک به این صورت است:۲۶ واحد درس عمومی و ۳۹ واحد درس تخصصی.

بازار کار رشته گرافیک در ایران
دنبال کنندگان این رشته و کسانی که این رشته را دنبال می کنند فرصت های شغلی زیادی خواهند داشت.تنوع شغلی در این رشته بسیار زیاد است و تنها به تبلیغات که خود انواع مختلفی دارد محدود نمی شود زمانی که شما در رشته گرافیک تحصیل کنید می توانید در زمینه طراحی جلد، تصویر سازی ، صفحه آرایی مجلات و روزنامه ها و طراحی نشان یا لوگو و بسیاری شغل مختلف دیگر کار کنید.ناگفته نماند که شما در زمینه گرافیک تلوزیونی هم می توانید شغل پیدا کنید برای مثال یک گرافیست که شغل گرافیک تلوزیونی دارد تعیین می کند مجری تلوزیونی چه رنگ لباسی بپوشد که هم مناسب باشد و هم رنگ ها با هم هماهنگ باشند.
تخصص های طراحی گرافیک
این بخش جهات آشنایی شما با تخصص های طراحی گرافیک است که شما را تا حدودی با آینده شغلی رشته گرافیک نیز آشنا می کند.
۱-ارتباط بصری
۲-طراحی پوستر
۳-طراحی جلد
۴- طراحی علامت
۵- طراحی نشان یا لوگو
۶-طراحی تبلیغات
۶-صفحه آرایی برای کتاب و نشریه
۷-طراحی صفحات وب
۸-طراحی چاپ برای بسته بندی
۹-تصویرسازی
۱۰-طراحی آگهی تبلیغاتی
۱۱-تصویر سازی کتاب های کودک ، کتاب های علمی و آموزشی
۱۲-تصویرسازی نشریات
میزان درآمد یک گرافیست
نمی توان به طور دقیق و مشخص درآمد یک گرافیست را بگوییم اما اگر در حین تحصیل و یا به صورت پاره وقت کار کنید حدود درآمد شما از یک میلیون تا یک و نیم میلیون است و هر زمان که پیشرفت کنید همچنین با حرفه ای شدن شما میزان درآمدتان تغییر کرده و افزایش می یابد.میزان در آمد شما با کار کردن در سازمان های خصوصی ممکن است بین یک میلیون تا شانزده میلیون باشدن و به طور میانگین حقوق ماهانه تا ۵ میلیون تومان خواهید داشت که البته اگر حرفه باشید این مقدار در سازمان های دولتی حداکثر ۱۲ میلیون و میانگین ۳ میلیون است.شما می توانید کارتان را به صورت آزاد یا فریلنسری انجام دهید که میتوان به طور مستقل به درآمد ماهیانه میان پانصد هزار تومان تا ۳۰ میلیون در رسید.البته به این توجه کنید که درآمد شما به خودتان نیز بستگی دارد و همیشه همه چیز خوب نیست.شما با توانایی ، خلاقیت و میزان زمان و وقتی که روی کارتان می گذارید تعیین می کنید که چقدر در آمد داشته باشید و با هر بار پیشرفت و ماهر شدن در کار و در نتیجه جذب مشتری های بیشتر درآمد بالاتری خواهید داشت.