کنکور هنر : همه چیز درباره کنکور هنر
کنکور هنر، آزمونی است که تمامی داوطلبان از هر گروه آزمایشی دیگری مانند: ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، انسانی و زبان میتوانند در آن شرکت کنند. داوطلبان این آزمون گاهاً به دلیل علاقه و یا تغییر رشته در کنکور هنر شرکت میکنند.
شاید فکر کنید که قبولی در کنکور هنر کار آسانی است، اما کاملاً برعکس. بر خلاف تصور اکثر افراد قبولی در کنکور هنر نیازمند علاقه زیاد و تلاش بسیار است. مخصوصاً که این آزمون با آزمون کنکور سایر رشتهها تفاوت اساسی دارد. زیرا بسیاری از رشتههای این گروه دارای آزمون دو مرحلهای هستند.
در کنکور هنر برای قبولی در بسیاری از رشتهها باید داوطلبان آزمون عملی و یا حتی مصاحبه نیز بدهند. گروه آزمایشی هنر، بر خلاف سایر گروههای آزمایشی در کنکور دارای تنوع رشته کمتری میباشد. از رشتههای پر طرفدار در کنکور هنر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- سینما
- عکاسی
- چاپ
- صنایع دستی
- مرمت و احیا بناهای تاریخی

ثبت نام کنکور هنر
در سال ۹۹ ثبت نام کنکور سراسری در روزهای ۱۲ تا ۲۰ بهمن ماه انجام شد. که در این مدت تمامی گروههای آزمایشی میتوانستند برای آزمون مورد نظر خود ثبت نام کنند. سایت سنجش امسال نیز زمان ثبت نام کنکور را اعلام مینماید و داوطلبان کنکور هنر میتوانند در زمان مشخص شده برای ثبت نام اقدام کنند.
گروه آزمایشی هنر دارای ۵ زیر گروه است که رشتههای مختلف بر اساس ضرایب دروس در این ۵ زیر گروه تقسیم بندی میشوند. علاقهمندان به هر رشته میتوانند با بررسی زیر گروه همان رشته، دروس با اهمیت در کنکور هنر برای رشته مورد علاقه خود را بشناسند.
شرایط ثبت نام در کنکور هنر
برای اینکه داوطلبی بتواند در کنکور هنر ثبت نام نماید، باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی خاصی باشد. برخی از شرایط عمومی برای شرکت در این آزمون شامل، عقیده با نظام جمهوری اسلامی و ادیان مصرح در قانون اساسی است.
از شرایط اختصاصی مهم برای شرکت در آزمون کنکور هنر میتوان به داشتن مدرک دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی اشاره کرد.
برای شرکت در این آزمون، داوطلبان از هر رشتهای در دبیرستان میتوانند در این آزمون شرکت کنند، و نیازی به همسان بودن مدرک دیپلم و گروه آزمایشی نیست.
آزمون عملی در کنکور هنر
رشتههای ارائه شده در کنکور هنر به در دسته رشتههای متمرکز و رشتههای متمرکز با شرایط خاص به معنی با آزمون عملی یا مصاحبه ارائه میشوند. در رشتههای متمرکز پذیرش دانشجو صرفاً با تأثیر از رتبه داوطلب در کنکور و بدون مصاحبه یا آزمون عملی میباشد. برخی از این رشتهها شامل:
سینما، صنایع دستی، مجسمه سازی، نقاشی، ادبیات نمایشی، نمایش عروسکی و … است.
در رشتههای متمرکز با شرایط خاص، پذیرش دانشجو وابسته به نتیجه مصاحبه یا آزمون عملی این رشته علاوه بر رتبه داوطلب در کنکور میباشد. این آزمون دوم که شامل آزمون عملی با مصاحبه است، میتواند توانایی داوطلب برای تحصیل در رشته مورد نظر را ثابت نماید.
داوطلبانی که در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری رشتههای دارای آزمون عملی را شرکت کرده باشد، باید در زمان مشخص شده جهت شرکت در مصاحبه یا آزمون عملی در محل آزمون حضور داشته باشد.
این نکته نیز مهم است که توجه کنید آزمون عملی برخی از رشتهها تنها در شهر تهران برگزار میگردد.
این رشتهها شامل موسیقی ایران و جهان، کتابت و نگارگری، آهنگسازی، بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه و … است.
دروس عمومی و اختصاصی کنکور هنر
آزمون کنکور هنر مانند سایر گروههای آزمایشی شامل پاسخ به یک سری سؤال از دروس عمومی و اختصاصی میباشد، که در کدام از این دروس در زیر گروههای متفاوت گروه آزمایشی هنر ضریب متفاوتی خواهد داشت.
دروس عمومی آزمون هنر شامل موارد زیر است:
- ادبیات فارسی
- زبان عربی
- زبان انگلیسی
- معارف اسلامی
دروس اختصاصی در آزمون کنکور هنر شامل موارد زیر است:
- درک عمومی هنر
- درک عمومی ریاضی – فیزیک
- ترسیم فنی
- خلاقیت تصویری و تجسمی
- خلاقیت نمایشی
- خلاقیت موسیقی
- خواص مواد
در بین دروس عمومی ادبیات فارسی با ضریب ۴ و در بین دروس اختصاصی درک عمومی هنر با بیشترین ضرایب در زیر گروههای مختلف اهمیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین بهتر است داوطلبان برای این دو درس وقت بیشتری برای مطالعه بگذارند.
رشتههای ارائه شده در آزمون هنر
همان گونه که در بالا اشاره شد، رشته هنر نسب به سایر گروههای آزمایشی از تنوع رشته کمتری برخوردار است. و رشتههای این گروه در ۵ زیر گروه تقسیم میشوند. رشتههایی که در هر زیر گروه در گروه آزمایشی هنر ارائه میشود، شامل موارد زیر هستند.
زیر گروه یک:
ارتباط تصویری، چاپ، صنایع دستی، طراحی پارچه، طراحی لباس، عکاسی، کاردانی آموزش هنرهای تجسمی، کاردانی علمی کاربردی عکاسی خبری، کاردانی علمی کاربردی فرش دستباف، کاردانی علمی کاربردی گرافیک، کاردانی هنرهای تجسمی، کاردانی هنرهای سنتی، کارشناسی فرش، کتابت و نگارگری، مجسمهسازی، نقاشی، هنرهای تجسمی، هنرهای صناعی.
زیر گروه دو:
باستانشناسی، طراحی صنعتی، علوم اجتماعی (گرایش امنیت ملی)، علوم سیاسی (گرایشهای امنیت ملی و مطالعات امنیتی)، کاردانی صنایع دستی، کاردانی علمی کاربردی طراحی صنعتی، مدیریت فرهنگی هنری، مرمت و احیای بناهای تاریخی، هنر اسلامی
زیر گروه سه:
کاردانی باستانشناسی، کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاریخی، کاردانی حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، کاردانی راهنمای موزهها و بناهای تاریخی، کاردانی موزهداری، مردم شناسی، مرمت آثار تاریخی، موزهداری
زیر گروه چهار:
تلویزیون و هنرهای دیجیتالی، تولید سیما، سینما، کاردانی هنرهای نمایشی، کارگردانی تلویزیون، نمایش.
زیر گروه پنج:
موسیقی نظامی، نوازندگی موسیقی ایران، نوازندگی موسیقی جهانی