کارشناسی ارشد بدون کنکور در دانشگاههای مختلف
اگر جزو افرادی هستید که تحصیلات دوره کارشناسی را در دانشگاه خود تمام کردهاید و به فکر ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستید، احتمالاً این سؤال برای شما نیز مطرح شده که آیا میتوانید بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد به تحصیل خود ادامه دهید. برای پاسخ به این سؤال باید گفت که امکان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور تحت شرایطی فراهم است. اگر شما نیز میخواهید اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کارشناسی ارشد بدون کنکور
با توجه به وجود جامعه تحصیل کرده و علاقه خانوادههای ایرانی به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، بسیاری از فارغالتحصیلان دوره کارشناسی به فکر ادامه تحصیل در مقطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد هستند. شاید یکی از سؤالات پر تکرار برای داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع ارشد، این موضوع باشد که آیا میتوانند بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند؟
جواب این سؤال هم بله و هم خیر است. زیرا که امکان ادامه تحصیل کارشناسی ارشد بدون کنکور فقط برای برخی افراد با داشتن شرایطی که در زیر درباره آنها صحبت میشود امکانپذیر خواهد بود. بنابراین؛ اگر شما نیز خواهان ادامه تحصیل بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد هستید باید، بررسی کنید که آیا شرایط زیر را دارید یا خیر؟
برای ادامه تحصیل کارشناسی ارشد بدون کنکور در دانشگاههای سراسری باید گفت که این شرایط فقط برای افرادی با سهمیه استعدادهای درخشان و یا بر اساس سوابق تحصیلی وجود دارد که شرایط هر کدام نیز متفاوت است.
اما اگر اکنون در این فکر هستید که آیا تمام دانشگاههای سراسری از جمله دانشگاههای روزانه و شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان و … همگی از این طریق دانشجو میپذیرند یا نه؟ باید بگوییم که آیین نامه پذیرش دانشجو بدون کنکور و آزمون در مقاطع مختلف توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر میشود و دانشگاهها بر اساس این آیین نامه برای پذیرش دانشجو بدون آزمون کارشناسی ارشد اقدام میکنند. در این آیین نامه شرایط پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد بدون کنکور برای دانشگاههای مختلف بیان شده است.
زمان و نحوه ثبت نام کارشناسی ارشد بدون آزمون با سوابق تحصیلی
سال ۹۹ طبق تصمیمات گرفته شده توسط ستاد مبارزه با کرونا، شرایطی ایجاد شد تا برخی داوطلبان بتوانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، در دوره ارشد دانشگاههای پیام نور و غیر انتفاعی شرکت کرده و ادامه تحصیل دهند. شرایطی که برای پذیرش در این دانشگاهها در نظر گرفته شده بود، متفاوت از شرایط پذیرش بدون کنکور بر اساس سهمیه استعداد درخشان و یا معدل ممتاز بود.
زمان اعلام نتایج نهایی کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۹ اواخر ماه مهر بود، از همین رو ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور که بر اساس سوابق تحصیلی انجام میشد، از ۲۵ آبان ماه شروع و تا پایان سوم دی ماه ادامه یافت.
با توجه به اینکه امسال نتایج اولیه کنکور ارشد در دهه اول شهریور ماه اعلام شده است، اگر تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰، نتایج نهایی از سوی سازمان سنجش اعلام گردد، و در صورت وجود ظرفیت خالی احتمال اینکه در مهر ماه امسال شاهد ثبت نام ارشد بر اساس سوابق تحصیلی باشیم، وجود دارد.

زمان و نحوه ثبت نام کارشناسی ارشد بدون آزمون استعدادهای درخشان ۱۴۰۰
دانشگاههای سراسری هرسال بر اساس شرایط موجود در زمانهای متفاوت برای ثبت نام داوطلبان کارشناسی ارشد بدون کنکور اقدام میکنند. امسال نیز مانند بسیاری از سالها، در اواخر شهریور ماه فراخوان پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون توسط دانشگاههای مختلف منتشر شد. علت انتشار فراخوان در این زمان این است که بررسی مدارک دانشجویان متقاضی پروسهای زمان بر است.
همچنین بعد از ثبت نام از متقاضیان واجد شرایط، در صورتی که هنوز دانشگاه ظرفیت پذیرش داشته باشد، میتواند با انتشار فراخوان تکمیلی بر اساس ضوابط و قوانین موجود، و با دریافت هزینه ثبت نام ارشد بدون آزمون، فرصت نام نویسی و تحصیل را در اختیار دیگر داوطلبان نیز قرار دهد.
این نکته را هم باید یادآور شد که این شرایط بیشتر برای دانشگاههای سطح بالا مانند دانشگاههای سطح یک و دو صادق است، زیرا این دانشگاهها ظرفیت بیشتری را برای پذیرش دانشجویان بدون کنکور در نظر میگیرند.
اگر شما نیز فکر میکنید که ممکن است واجد شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور در این دانشگاهها باشید، به طور مداوم اطلاعیهها و اخبار دانشگاههای مورد نظر خود را از طریق سایت دانشگاه دنبال کنید. تا در صورت انتشار اطلاعیه در این خصوص به سرعت از آن مطلع گردید.
شما باید پس از انتشار اطلاعیه توسط دانشگاه مورد نظرتان، مدارک لازم برای ثبت نام که در اطلاعیه مشخص شده است را آماده و در زمان مشخص شده ثبت نام خود را با مراجعه به سایت اعلام شده در اطلاعیه انجام دهید.
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون آزمون دانشگاههای غیر روزانه
اگر شما جزو واجدین شرایط ادامه تحصیل بدون کنکور در ارشد دانشگاههای روزانه نیستید، شاید بخواهید در سایر دانشگاههای غیر روزانه شانس خود را امتحان کنید. در زیر به بررسی شرایط ثبت نام از دانشجویان برای ادامه تحصیل بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاههای مختلف میپردازیم:
پردیس خودگردان: دانشگاههای پردیس خودگردان هرساله یک سری شرایط اختصاصی برای ثبت نام و پذیرش دانشجو بدون کنکور اعلام میکنند. داوطلبان پذیرفته شده در این دانشگاهها باید مانند سایر دانشجویان هزینه شهریه کارشناسی ارشد خود را بپردازند.
غیرانتفاعی: در سالهای گذشته دانشگاههای غیرانتفاعی در مقطع ارشد، دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان مقطع کارشناسی خود را بدون کنکور پذیرش میکردند. البته در بالا توضیح دادیم که در این دانشگاهها در سال ۱۳۹۹ یک سری تغییرات جهت پذیرش بدون کنکور دانشجو از سایر دانشگاهها ایجاد شد.
علمی کاربردی: این دانشگاهها به طور کلی در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو ندارند.
پیام نور: دانشگاه پیام نور از سال ۱۳۹۹ بر اساس تغییرات ناشی از تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا، امکان پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد بدون کنکور را دریافت کرد.
دانشگاه آزاد: فارغالتحصیلان ممتاز دوره کارشناسی در دانشگاه آزاد، در صورت داشتن شرایطی که در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شده، میتوانند هم زمان با انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، بدون کنکور برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد ثبت نام نمایند.