انتخاب رشته کنکور ریاضی : رتبه ، رشته های زیر گروه ، فاکتور های انتخاب رشته
پس از آنکه داوطلبان تراز و رتبه خود را در سایت سازمان سنجش مشاهده نمودند نوبت به انتخاب رشته میرسد. انتخاب رشته باید در راستای رتبه و تراز شما انجام شود و این کار از دقت بالایی برخوردار است زیرا سرنوشت و آینده دانشجو را به دنبال دارد.
انتخاب رشته داوطلبان کنکور ریاضی نیز از همین قرار است داوطلبان پس از کسب اطلاع از رتبه و تراز خود دانشگاه های محل های مورد نظر خود را انتخاب می کنند . دانشگاه های سراسری در دوره های شبانه ، روزانه ، پیام نور ، غیر انتفاعی و پردیس خودگران آماده پذیرش دانشجویان از رشته ریاضی هستند .
داوطلبان کنکور ریاضی طبق آمار های گذشته بیشتر به دنبال قبولی در رشته های مهندسی هستند. با توجه به سیر نزولی داوطلبان کنکور رشته ریاضی پذیرش در رشته های مهندسی احتمال قوی ای دارد بنابراین چیزی که اهمیت دارد چینش کد رشته ها بر اساس رتبه داوطلب است که بهتر است زیر نظر یک مشاور تحصیلی صورت بگیرد .
برای مشاوره جهت انتخاب رشته کنکور سراسری می توانید با ما در ارتباط باشید:

کارنامه کنکور رشته ریاضی
مدتی پس از آزمون سراسری نتایج آزمون به صورت یک کارنامه روی سایت سازمان سنجش برای داوطلب نمایش داده می شود که شامل بخش های مختلفی است.بخش اول شامل نشانه های هویتی داوطلب از قبیل نام و نام خانوادگی و شماره داوطلبی است همچنین نوع سهمیه داوطلب نیز در آن مشخص شده است،در بخش دوم اطلاعاتی نظیر مجاز به انتخاب رشته شدن داوطلب در دوره های روزانه،شبانه،فرهنگیان و… به نمایش درآمده و در بخش سوم اطلاعاتی نظیر :نمره،رتبه،میزان درصد دروس،رتبه نهایی و رتبه کل درج شده است.
زمان انتخاب رشته
پس از مشخصشدن رتبهها دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد. داوطلبان کنکور رشته ریاضی میتوانند باتوجهبه رتبه خود کد ۱۵۰ رشته را در سایت سازمان سنجش در دورههای ذکر شده (شبانه، روزانه، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان) وارد کنند. البته داوطلب باید توجه داشته باشد که برای چه دانشگاههایی و برای چه دورههایی مجاز به انتخاب رشته شده است. معمولاً انتخاب رشته در نیمه مردادماه انجام میشود مگر اینکه دلایل اساسی برای به تعویق انداختن آن وجود داشته باشد.
در انتخاب رشته به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟
- میزان علاقه مهمترین نکته در انتخاب رشته برای یک داوطلب است زیرا به هر دلیلی اگر به آن رشته علاقه نداشته باشد تحصیل برایش ناخوشایند و خستهکننده میشود.
- بررسی رتبه و توجه به آخرین رتبه پذیرفته شده
- بررسی مسافت محل دانشگاه تا محل زندگی داوطلب
- بررسی میزان ظرفیت و پذیرش رشته در دانشگاه موردنظر
- کسب اطلاعات کامل در رابطه با بازار کار و موقعیتهای شغلی رشته انتخابی
- توجه به گرایشهای رشته برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
دفترچه انتخاب رشته
پس از مشخصشدن رتبه ها و تراز ها دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی روی سایت سازمان سنجش قرارمی گیرد و داوطلبان می توانند از فرم پیش نویس در دفترچه استفاده کنند. انتخاب رشته ریاضی مانند رشتههای دیگر در سایت بهصورت آنلاین انجام میشود بهتر است داوطلب اطلاعات کامل درباره رشته و دانشگاهی که مدنظرش است کسب کرده باشد.
پس از آنکه انتخاب رشته انجام شد داوطلبان یک کد رهگیری 15 رقمی دریافت میکنند و تا زمانی که این کد را دریافت نکردهاند انتخاب رشته آنها ثبت نشده است.
توجه داشته باشید درصورتیکه شما کارت انتخاب رشته دانشگاه آزاد را خریداری کرده باشید میتوانید بهصورت جداگانه در این دانشگاه ثبتنام و انتخاب رشته نمایید.از آنجایی که آزمون دانشگاه های آزاد و سایر دانشگاه ها با یکدیگر ادغام شده است ، همه داوطلبان می توانند پس از کسب رتبه کارت انتخاب رشته دانشگاه آزاد را خریداری کنند و در در فرم دفترچه ثبت نام که روی سایت دانشگاه آزاد قرار دارد انتخاب رشته کنند .

رشتههای محبوب گروه ریاضی
داوطلبان هنگام انتخاب رشته باید به نمره کل اکتسابی و نحوه پذیرش دانشگاههای مدنظر خود توجه داشته باشند. زیرا در برخی از رشته ها که گزینش آنها بهصورت کشوری صورت میگیرد نمره کل مدنظر قرار میگیرد. از جمله این رشتهها میتوان به رشته های زیر اشاره کرد .
- مهندسی هوافضا
- مهندسی پلیمر
- مهندسی مواد
- مهندسی معدن
سهمیه
سهمیه مناطق که شامل سه بخش منطقه یک، منطقه دو و منطقه سه است شامل همه داوطلبان کنکور میشود. سهمیه مناطق بر اساس میزان دسترسی به امکانات آموزشی در نظر گرفته میشود سهمیه داوطلبان بر اساس محل سه سال آخر دبیرستان شامل منطقه یک،دو و سه می شود. سهمیه های دیگری نظیر خانواده شهدا و جانباز ،سیل زدگان ، زلزله زدگان و مناطق محروم نیز وجود دارد . توجه داشته باشید که در سهمیه مناطق دو داوطلب از دو منطقه جدا با یکدیگر مقایسه نمی شوند .
پذیرش در دانشگاههای روزانه و شبانه
به دلیل محدود بودن ظرفیت دانشگاههای روزانه و شبانه برای پذیرش داوطلبان باید کارنامه قابلقبول و رتبه نسبتاً خوبی را کسب کنند.مشخص است الویت اکثر داوطلبان آزمون سراسری پذیرش در دانشگاه ها خوب کشور و در دوره های روزانه است بنابراین رقابت بر سر این موضوع سخت تر می شود .داوطلبان باید با توجه به رتبه خود و ترازی که کسب کرده اند زیر نظر مشاوران انتخاب رشته ،دانشگاه و رشته هایی که دوست دارند و در دوره هایی که در الویت آن ها است انتخاب کنند . در سالهای اخیر میزان پذیرش دانشگاه ها نسبت به داوطلبین شرکت کرده در گروه آزمایشی ریاضی تا حدودی برابر است بنابراین تمامی داوطلبان یک شانس برای ورود به دانشگاه در دوره های روزانه دارند البته باید توجه داشته باشید که نوع سهمیه و رتبه در سهمیه بر پذیرش دانشگاه ها موثر است.
ظرفیت پذیرش دوره های مختلف در سال۹۹ با اعمال رتبه و سوابق تحصیلی
- روزانه ۴۰۹۲۸
- شبانه ۵۹۹۶
- پردیس خودگردان ۵۵۶
- سهمیه مناطق محروم،زلزله زده ۳۲۰
- دانشگاه فرهنگیان ۳۳۷۶
- دانشگاه های غیر انتفاعی ۲۸۷۶
- دانشگاه های پیام نور ۱۰۳۸
ترتیب چینش انتخاب رشته کنکور ریاضی
بر اساس رتبه چینش انتخاب رشته صورت میگیرد در مرحله اول حتی درصورتیکه رتبه شما رتبه درخشانی نیست رشتههایی که شانس قبولی شما در آنها کم است را انتخاب کنید تا اینگونه ۳۰ درصد از فرم انتخاب رشته را تکمیل کنید.
در مرحله بعدی رشتههایی که متناسب با رتبه شما هستند را انتخاب و مرتب کنید، زیرا درصد احتمال قبولی شما در این رشتهها بیشتر است پس این مرحله را با دقت انجام دهید.
در مرحله آخر رشته هایی را انتخاب کنید که درصد احتمال قبولی در آنها زیاد است و مطمئن هستید که با رتبه ای که کسب کرده اید در این رشته ها به طور قطع به یقین پذیرفته می شوید .
رتبه
داوطلبان توجه داشته باشند که رتبهای که برای آنها در انتخاب رشته کنکور ریاضی برای رشتههای زیرگروه یک در نظر گرفته میشود رتبه در سهمیه است. در انتخاب رشته های زیر گروه دو رتبه کشوری در نظر گرفته می شود و داوطلب با رقیبان خود در آزمون سراسری مقایسه می شود. نمره کل نهایی در کارنامه کنکور در واقع تبدیل تراز به نمره و تأثیر سوابق تحصیلی شما روی رتبه کنکور است که رتبه کل و نهایی شما را نشان میدهد.
آینده داوطلبان
انتخاب رشته معقوله ای مهم است زیرا سرنوشت نوجوان را به همراه دارد و آسایش و آرامش او را در آینده تامین می کند . در صورتی که داوطلب رشته ای را انتخاب کند که دوست نداشته باشد تحصیل برای وی سخت و طاقت فرسا می شود و اما اگر رشته ای را انتخاب کند که در او شوق و علاقه ایجاد می کند تحصیل می تواند بسیار شیرین و فرح بخش باشد و همچنین شغل و درآمد آینده او را تضمین کند .