معرفی رشته تجربی : رشته تجربی چه شغل هایی دارد؟
زمانی که دانش آموزان وارد پایه نهم می شوند، یکی از اصلی ترین دغدغه های اصلی دانش آموزان و خانواده هایشان انتخاب رشته است. انتخاب رشته ای که هم با استعداد و هم علاقه دانش آموزان هم خوانی داشته باشد و هم آینده شغلی شان را تضمین کند کار ساده ای نیست.
گاهی افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از استعداد خود و یا آنچه که باید در هر رشته مطالعه کنند، رشته اشتباهی را انتخاب می کنند و یا حتی بعد از مدتی متوجه می شوند به درس ها یا بازار کار آینده رشته انتخابی خود علاقه ای ندارند و بعد از مدتی تصمیم به تغییر رشته خود می شوند.
با توجه به نکاتی که تاکنون بیان شده، بهتر است قبل از انتخاب رشته اطلاعات کافی در این زمینه کسب نمایید، تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید و مجبور به صرف زمان و هزینه اضافی در این زمینه نشوید .و بتوانید زودتر به اهداف و خواسته های خود دست یابید. در این مطلب ما سعی کرده ایم در خصوص انتخاب رشته تجربی نکاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.

معرفی رشته تجربی
رشته تحصیلی تجربی یکی از چند شاخه رشته های نظری در دوران دبیرستان است که دانش آموزان سال نهم می توانند برای ورود به سال دهم انتخاب کنند. همانطور که می دانید این شاخه یکی از پرطرفدارترین رشته های دبیرستانی است که تقریبا ۴۶ درصد دانش آموزان برای تحصیل خود در دبیرتان آن را انتخاب می کنند.
همان گونه که از اسم این رشته پیداست، در این رشته از علوم تجربی مانند علوم آزمایشگاهی و زیستی مانند علوم مربوط به بدن موجودات زنده و انسان صحبت می کنند. بهتر است برای انتخاب این رشته به رشته های دانشگاهی مرتبط با این رشته و مشاغل مرتبط با آن نیز آشنا شوید تا بررسی کنید که آیا با روحیه و علایق شما سازگار است یا خیر.؟
تواناهایی لازم برای ورود به رشته تجربی
دانش آموزانی که قصد ورود به این رشته را دارند باید بدانند که این رشته از رشته های سخت از نظر رقابت محسوب می شود. پس برای ورود و موفقیت در این رشته باید حسابی سخت کوش و پرتلاش باشید. همچنین باید دارای استعدادو علاقه در زمینه هایی مانند زیست شناسی و شیمی باشید. این دروس جزو دروس تخصصی این رشته محسوب می شوند و نیاز به یادگیری عمیق و حافظه خوب برای یادگیری دارند.
لیست دروس رشته تجربی
برای بررسی علاقه و استعداد خود در هررشته بایستی با دروس آن رشته آشنا شوید.با توجه به اینکه هرکس از استعدا و توانایی های خود بهتر از هرکس دیگری آگاه است در اینجا لیست دروس رشته تجربی را برای تان می گذاریم تا بررسی آن ها به یک دید بهتر برای تصمیم گیری دقیق تر در انتخاب رشته که اولین انتخاب سرنوشت ساز زندگی تان است دست پیدا کنید.
دروس تخصصی رشتهی تجربی
- زیستشناسی
- ریاضی
- فیزیک
- شیمی
- زمینشناسی
دروس عمومی رشته ی تجربی
- ادبیات و زبان فارسی
- دین و زندگی
- عربی
- زبان انگلیسی
رشته های دانشگاهی علوم تجربی و بازار کار آن ها
در بین رشته های دانشگاهی که از گرایش تجربی دبیرستان به آن وارد می شوند، رشته های پزشکی پرطرفدارترین و رشته های داروسازی و دندانپزشکی در جایگاه دوم پرطرفدارترین رشته های این گروه قرار می گیرد. که دانش آموزان بسیاری برای قبولی در دانشگاه بر سر این رشته ها با هم به رقابت می پردازند. البته رشته تجربی تنها در این سه رشته خلاصه نمی شود. اما درآمد بالای این رشته ها عاملی است که این رشته ها را در بین دانش آموزان و خانواده های آنان محبوب کرده است.
رشته های پرستاری، مامایی، علوم آزمایشگاهی، علوم تغذیه، رادیولوژی، فیزیوتراپی، رادیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، بهداشت عمومی، و … از دیگر رشته های دانشگاهی رشته تجربی هستند.
شرایط ورود به رشته
برای اینکه بتوانید رشته تجربی را در سال انتخاب رشته خود انتخاب کنید، نباید مجموع نمره های قبولی تان در سه پایه متوسطه اول هر یک از دروس ریاضی، علوم تجربی، بدون ضریب کمتر از ۴۲ باشد.
همچنین معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی باید حداقل ۱۴ باشد.
انتخاب رشته تجربی
انتخاب رشته در دبیرستان اولین انتخاب سرنوشت ساز شما محسوب می شود، که می تواند مسیر زندگی شما را در آینده تعیین کند. پس برای موفقیت و داشتن رضایت در آینده بهتر است با دقت و تحقیق کافی رشته خود را انتخاب کنید. نگذارید زرق و برق رشته های شاخص در هر شاخه مانند رشته های پزشکی شما را فریب دهد.
بهتر است بدانید برای داشتن حس موفقیت و رضایت شما نیازبه علاقه کافی در کاری که انجام می دهید دارید. شما بایستی برای رسیدن به اهدافتان سخت کوش باشید و در برابر مشکلات احتمالی در رسیدن به اهداف خود خستگی ناپذیر باشید و این کاری است که علاقه برایتان انجام می دهد. پس با انتخاب رشته ای مناسب خود سعی کنید بهترین خودتان را بسازید.