معرفی رشته انسانی : بررسی مشاغل مرتبط و دروس مهم
یکی از مسائل مهم برای دانش آموزان سال نهم انتخاب رشته در یکی از رشته های انسانی، تجربیه، ریاضی و فنی حرفه ای است.در این جا ما به شما چند توصیه در خصوص چگونگی انتخاب رشته ارائه می دهیم تا بتوانید تا حد ممکن انتخاب بهتری داشته باشید.
برای اینکه بتوانید آینده ای که دوست دارید را داشته باشید در اولین گام، علاقه مندی های خود را اولویت بندی کنید. خوب فکر کنید که به چه کاری علاقه دارید؟ همیشه می خواستید در آینده چه کاره شوید.؟ از خواندن کدام درس هایی لذت می برید؟ در گام بعدی ببینید در چه زمینه هایی استعداد دارید؟ رشته مورد علاقه تان شامل چه درس هایی است و وضعیت شما در این درس ها چگونه است؟

مهارت های مورد نیاز رشته انسانی
برخی به اشتباه فکر می کنند که رشته انسانی نیاز به هیچ مهارت و توانایی خاصی ندارد و موفقیت در این رشته کار آسانی است. در صورتی که هرگز این گونه نبوده، زیرا این رشته به علوم انسانی مرتبط است و این علوم نیز نیازمند قدرت درک و استدلال و قضاوت بالا می باشد. اگر در درس های حفظی قوی هستید ، این رشته برای شما عالی است. این رشته به مطالعه مسائل مربوط به انسان مانند: زبان و ادبیات ملت های مختلف،ادیان و مذاهب مختلف، تاریخ، جغرافیا، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و مردم شناسی، فلسفه و منطق، اقتصاد، روانشناسی، مدیریت بخش های مختلف، علوم تربیتی می پردازد.
برای موفقیت در این رشته علاوه بر علاقه مندی به علوم انسانی و قدرت حافظه خوب، توانایی علمی در دروسی چون ادبیات، عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و منطق و مطالعات اجتماعی یک نیاز اساسی محسوب می شود.
شرایط ورود به رشته انسانی:
افرادی که می خواهند وارد این رشته شوند نباید مجموع نمره های قبولی شان در هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ باشد.
این سه در س هرکدام ضریب متفاوتی دارند. این ضریب ها به صورت زیر:
- ضریب درس زبان و ادبیات فارسی ۴
- ضریب درس مطالعات اجتماعی ۳
- ضریب درس عربی ۲
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته انسانی در سه سال دوره متوسطه اول با احتساب ضریب هر درس بایستی حداقل ۳۷۸ باشد. به این معنی که معدل فرد در این رشته باید ۱۴ باشد.
دروس تخصصی:
این رشته شامل ۴ درس تخصصی به شرح زیر می باشد:
- زبان و ادبیات فارسی
- فرهنگ و معارف اسلامی
- زبان عربی
- زبان انگلیسی
مشاغل مرتبط با رشته انسانی
اکثر مشاغلی که با انسان در ارتباط اند، با علوم انسانی نیز در ارتباط هستند. البته در سال های اخیر گرایش به سمت انتخاب رشته انسانی کاهش یافته ، و نیاز به دانش اموزانی قوی در این زمینه احساس می شود.
رشته هایی مانند:
حقوق، حسابداری، روانشناسی، ادبیات، انواع مدیریت ها، فلسفه، علوم سیاسی، باستان شناسی، جامعه شناسی
از مشاغل کاری این رشته هستند.
پس اگر دوست دارید یک وکیل حرفه ای یا حقوقدان شوید، این رشته همانی است که می خواهید. اگر توانایی مدیریت قوی دارید و تمایل به مدیریت کردن در حیطه های مختلف مانند مدیریت بازرگانی، دولتی، نیروی انسانی، صنعتی، بانکی و … دارید این رشته دقیقا جای شماست.
همچنین شاید بخواهید بدانید که رشته روانشنناسی یکی از پردرآمدترین رشته های شاخه انسانی است که روز به روز نیز نیاز به متخصصین این حوزه افزایش می یابد. به طور ی که فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در مطبهای خصوصی خود یا در مراکز توانبخشی، مدارس، کلینیکها مهدکودکها ، مراکز مشاوره، مراکز نگهداری سالمندان و … مشغول به کار شوند.