معرفی رشته روانشناسی : دروس ، موقعیت های شغلی و بازار کار
در تعریف روانشناسی باید گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرایند است .به بیانی دیگر رشته روانشناسی به مباحث رفتار و به فرایند های روانی مانند : تفکر ، هوش ، حافظه ، هیجان ، انگیزش و ادراک می پردازد . رشته روانشناسی رشته ای است که در آن هدف تربیت افرادی است که مفاهیم و اصول علمی و نظری این دانش را بیاموزند و مواجهه با موارد لازم از آن استفاده کنند . روانشناسی دانشی است که در دنیای امروز ،روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین گرایش داوطلبان کنکور به سمت این رشته بیشتر می شود .

مهارت های رشته روانشناسی
افراد محصل در این رشته مهارت هایی از قبیل : حل مسئله ، تصمیم گیری ، انعطاف پذیری و کمک کردن به دیگران برای حل مسائل و مشکلاتشان است .
وظایف یک روانشناس
این رشته شاخه های مختلفی از قبیل : روانشناسی بالینی ،روانشناسی مشاوره ای ، روانشناسی کودک و… دارد . بنابراین وظایف هر روانشناس با روانشناس دیگر متفاوت است . برای مثال : یک روانشناس بالینی وظیفه دارد اگر درمانجو با مشکلاتی از قبیل :خشم ، ترس ، استرس و اضطراب ، افسردگی و دیگر بیماری های روانی مواجه است کمک کند و یک روانشناس مشاوره ای همانطور اکه از نامش پیدا است باید در مسائل و مشکلات افراد و در صورتی که افراد توانایی تصمیم گیری ندارند به آن ها کمک کند . رشته دیگر با عنوان روانشناس سلامت که فرد وظیفه دارد مراجعانی که دچار بیماری های صعب العلاج هستند کمک کند و نگرش مثبت و سالم نسبت به زندگی را به آن ها بیاموزد .
مقاطع رشته روانشناسی
رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش اصلی روانشناسی عمومی ، روانشناسی بالینی و روانسنجی است . تعداد واحد های مربوط به رشته روانشناسی در کل ۱۴۴ واحد است که دارای ۲۳ واحد درس عمومی و ۷۱ واحد درس اصلی و پایه ، ۴۰ واحد درس تخصصی و ۱۰ واحد هم دروس انتخابی برای گرایش های رشته روانشناسی است .
دروس مقطع کارشناسی رشته روانشناسی
دروس عمومی
دروس عمومی شامل :
- ادبیات فارسی
- زبان عمومی
- اخلاق اسلامی
- زبان عمومی
- تاریخ تمدن اسلامی
- آشنایی با منابع اسلامی
- انقلاب اسلامی
- تربیت بدنی ۱و۲
دروس تخصصی روانشناسی
دروس تخصصی روانشناسی شامل :
- تفکر و زبان
- روان شناسی جنایی
- روانشناسی پویایی گروه
- روانشناسی کودکان استثنایی
- متون روانشناسی عمومی
- مقدمات نوروپیسکیولوژی
- آسیب شناسی روانی
- روانشناسی مشاوره و راهنمایی
- اختلالات یاد گیری
- روانشناسی هوش و سنجش آن
- روانشناسی جنایی
- و غیره
دروس اصلی و پایه روانشناسی
دروس اصلی و پایه روانشناسی شامل :
- روانشناسی رشد ۱و۲
- روانشناسی تربیتی
- بهداشت روانی
- روانشناسی احساس و ادراک
- روانشناسی یبیولوژیک
- شخصیت
- روانشناسی تجربی
- متون روانشناسی به زبان خاجی
- کلیات فلسفه
- روانشناسی مرضی کودکان
- روان سنجی
- روانشناسی اجتماعی
- علم النفس از دیدگاه اسلامی
- تاریخچه و مکاتب اسلامی
- روانشناسی یادگیری
- فیزیولوژی عمومی
- روش تحقیق در روانشناسی
- مبانی جامعه شناسی
دروس اختیاری
دروس انتخابی شامل :
- روانشناسی اجتماعی
- انسان شناسی در اسلام
- مدد کاری اجتماعی
- روانشناسی صنعتی و سازمانی
- اعتیاد
- روانشناسی و آموزش کودکان معلول
- مقدمات ریاضی
- روانشناسی تفاوت های فردی
- نگرش ها و تغییر آن
- فلسفه اسلامی
- بازپروری معلولین
- روانشناسی مدیریت

گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته روانشناسی
گرایش های مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی شامل : روانشناسی عمومی ، روانشناسی بالینی ، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ، روانشناسی شخصیت ، روانشناسی صنعتی و سازمانی ، سنجش و اندازه گیری یا روانسنجی است
موقعیت های شغلی و بازار کار رشته روانشناسی
رشته روانشناسی دارای دارای فرصت های شغلی دولتی اعم از : بهزیستی ، بیمارستان ها ، کانون اصلاح تربیت و یا مشاور مدارس ، معلم یا مربی مهد کودک است . در صورتی که فردی با مدرک روانشناسی بتواند مجوز لازم را از سازمان بهزیستی می تواند برای تاسیس یک مهد کودک و یا خانه سالمندان اقدام نماید همچنین بازار کار و موقعیت شغلی برای افرادی با مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی نیز مانند موقعیت های شغلی مدرک کارشناسی این رشته است و می توانند در مراکز دولتی اعم از : بیمارستان ها مراکز ترک اعتیاد ، مدارس و آموزش و پرورش شاغل شوند .
ویژگی های یک روانشناس خوب چیست ؟
امروز به دلیل وجود تعداد کثیری از افراد با مدرک روانشناسی این خیلی مهم است که شما یک روانشناس خوب و ماهر باشید و یک روانشناس خوب ویژگی هایی دارد از قبیل : همه راه حل های مشکلات را بیان می کند اما تضمین نمی کند که مشکلات شما با این راه حل ها حل شود ، او میداند به تعداد افراد درمانجو راه های درمان وجود دارد و مشکلات همه با یک راه حل ،حل نمی شود . میان احساسات و افکار درمانجو تعادل بر قرار می کند و یک محیطی که درمانجو برای بیان مشکلاتش احساس امنیت بکند را فراهم میکند .