معرفی رشته اقتصاد
اقتصاد یکی از ارکان مهم همه جوامع بشری است.از زمان وجود بشر روی کره زمین اقتصاد نیز در شکل های مختلف در زندگی آنها رواج داشته تا به امروز که یکی از بزرگترین و مهمترین مسائل زندگی بشر بوده است.اگر اقتصاد وجود نداشت روابط میان انسان ها هم شکل نمی گرفت و برخی از افراد قدرتمند تنها مالک مادیات جوامع بوده اند. بنابراین تربیت متخصصانی در زمینه اقتصاد یکی از مهمترین مسائلی است که همه جوامع به آن می پردازند. رشتهی اقتصاد یکی از زیر شاخه های رشته انسانی است که در این مقاله به آن میپردازیم.

رشته اقتصاد
همانطور که در فوق ذکر کردیم رشته اقتصاد یکی از زیر شاخه های رشته علوم انسانی است. دانشجویان این رشته می آموزند که چگونه در مواقع لزوم راهکار های مناسب برای حل مسائل اقتصادی ارائه دهند و همچنین با انواع نظام های اقتصادی نیز آشنا می شوند. پرورش یافتگان این رشته می توانند به راحتی چالش ها و مسائل اقتصادی را بر طرف کنند. در حقیقت وظیفه اصلی کارشناسان اقتصاد بررسی منابع اقتصادی ،محدودیت ها و بهترین روش های استفاده است. توانایی در برسی این مسائل تنها با تحصیل در رشته تخصصی اقتصاد و کسب مهارت های این رشته حاصل می شود.
وظایف متخصصان رشته اقتصاد
اقتصاددانان و افرادی که در رشته اقتصاد پرورش یافته اند وظایفی دارند که این ظایف شامل:
- آنالیز داده های اقتصادی
- بررسی داده های اقتصادی و پردازش و طبقه بندی آن ها
- مشاوره های اقتصادی
- ارائه راهکار ها و راه حل های مسائل اقتصادی ضمن بررسی آنها
رشته اقتصاد برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که می خواهند وارد این رشته شوند باید هوش ریاضی و هوش کامپیوتری بالایی داشته باند زیرا این رشته به طور مداوم با ریاضیات و نرم افزار های رایانه ای برای تحلیل داده ها سروکار دارند. همچنین افرادی که به رشته اقتصاد علاقه دارند باید بتوانند به راحتی با اعداد و ارقام کارر کنند و ترس از گذر زمان نداشته باشند زیرا نکته مهم در اقتصاد این است که افراد این رشته توانایی تمرکز های طولانی مدت را داشته باشند و بتوانند برای مدت های طولانی بر یک مسئله تمرکز کنند. ایده پردازی و خلاق بودن از مواردی است که یک اقتصاددان باید آن را دارا باشد و در صورتی که یک فرد کارشناس در زمینه اقتصاد ایده پرداز و خلاق باشد می تواند در این رشته نیز موفق شود.
مزایا و معایب
از مزایا این رشته می توان به محیط های کاری آن ها اشاره کرد. معمولا محیط کاری کارشناسان اقتصاد مکانی آرام و دور از شلوغی و سروصدااست. اما از معایب آن می توان به این مسئله اشاره کرد که با اینکه این رشته بازار های کاری خوبی دارد و حوزه کاری آن بسیار گسترده است اما با این حال همه افراد تحصیل کرده در این رشته نمی توانند مشغول به کار شوند زیرا این رشته نیازمند اخلاق کاری،اعتماد به نفس بالا و مهارت و تبحر زیاد است.
بازار کار و درآمد
در حوزه اقتصاد مشاغل زیادی وجود دارد بنابراین افرادی که در این زمینه تحصیل کرده اند می توانند وارد بازار کار شوند و از آنجایی که اقتصاد به طور مداوم با پول در ارتباط است درآمد حاصل از آن نیز درآمد مناسبی است. افراد متخصص در این رشته به راحتی می توانند در بخش های مالی و اقتصادی شرکت ها و کارخانه های دولتی و خصوصی،وزارتخانه ها،بانک مرکزی،مرکز آمار و سازمان بودجه مشغول به کار شوند. البته در تمامی این موارد باید گفت میزان تبحر،اعتماد به نفس و هوش و ذکاوت افراد نیز در این رشته برای مشغول به کار شدن مسئله مهمی است. همچنین کارشناسان اقتصاد می توانند به دلیل آشناییت با محیط های اقتصادی به طور خصوصی شغل خود را راه اندازی کنند.