معرفی رشته داروسازی : دروس و بازار کار این رشته
رشته داروسازی به شناخت دارو در زمینه های مختلف از جمله مکانیسم اثر، شیمی، سمیت ، مصرف بالینی و … می پردازد. دانشجویان این رشته علاوه بر موارد مرتبط با دارو در خصوص بیمارها نیز آموزش می بینند.
برعکس تصور عام این رشته به طور کامل با شیمی مرتبط نیست اما دانشجویان این رشته باید شیمی را بعنوان یک درسته پایه و پیش نیاز سایر دروس بگذرانند. چرا که درک مفهوم بسیاری از دروس در این رشته به دانش شیمی نیازمند است.

رشته داروسازی مناسب چه کسانی است؟
این رشته مناسب کسانی است که :
- به این رشته علاقه دارند.
- حافظه قوی دارند.
- توانایی شش سال درس خواندن سخت را دارند.
- مهارت کافی در زبان انگلیسی دارند.
- توانایی محاسباتی خوبی دارند.
- به فورمولاسیون و شیمی علاقه دارند.
واحدهای درسی رشته دارو سازی
این رشته شامل ۲۱۲ واحد درسی شامل دروس عمومی، دروس علوم پایه، دروس تخصصی و کارآموزی و پایان نامه است.
دروس علوم پایه
بیولوژی نظری، فیزیک نظری، ریاضیات پایه و مقدمات آمار، شیمی عمومی، شیمی آلی، تشریح، اصول خدمات بهداشتی، آمار حیاتی، بیوشیمی، شیمی تجزیه، کامپیوتر، میکروب شناسی نظری و عملی، فیزیولوژی، انگل شناسی و قارچ شناسی، ایمونولوژی، کمک های اولیه
دروس تخصصی رشته داروسازی
بیوفارماسی، گیاه شناسی دارویی، تغذیه و رژیم درمانی، اشکال دارویی، مدیریت در داروسازی، درمان شناسی، اطلاعات دارویی، شیمی دارویی، فارماکولوژی، مفردات پزشکی ،گیاه شناسی داروسازی، فرآورده های دارویی بیولوژیکی، فیزیکال فارماسی، روش های دستگاهی، سم شناسی، داروسازی صنعتی، کنترل میکروبی دارویی، کارآموزی صنعت، مواد خوراکی نظری، زبان تخصصی، مقدمات داروسازی، کارآموزی داروخانه
آزمون جامع داروسازی
بعد از گذراندن حداقل ۱۸۰ واحد دانشجویان این رشته بایستی در یک آزمون جامع شرکت کنند. دانشجویان حداکثر می توانند برای قبولی سه بار در این آزمون شرکت کنند و برای قبولی باید حداقل به ۵۰ درصد سوالات پاسخ درست بدهند، تا وارد مرحله بعد شوند. برخی از دروس تخصصی را فقط می توان بعد از قبولی در آزمون جامع گذراند.
مدت دوره داروسازی
طول مدت دوره رشته داروسازی پنج و نیم تا شش سال است.
طرح داروسازی
داروسازی از جمله رشته هایی است که فارغ التحصیلان آن باید دو سال طرح اجباری را پس از پایان تحصیلاتشان در مراکز دولتی و بخصوص مناطق محروم بگذرانند. البته در قبال این کار حقوق دریافت می کنند.
وظایف داروساز
از جمله وظایف یک فارماسیست میتوان به بررسی علمی و فنی نسخ ارائه شده، راهنمایی و مشاوره بیماران در مورد مقدار، زمان و فاصلهی مصرف داروها، عوارض جانبی تداخلات و ادامه یا قطع مصرف آن ها، ساخت داروهای ترکیبی و اطمینان از مناسب بودن داروهای تجویزی متناسب با وضعیت بیمار اشاره کرد.
بازار کار و شرایط شغلی رشته داروسازی
این رشته داری بازار کار نسبتا خوبی است. داروسازان می توانند به عنوان:
- مسئول فنی داروخانه
- صنعت دارویی
- صنایع آرایشی و بهداشتی
- مسئول فنی بیمارستان ها
- در بخش های تحقیقاتی و پژوهشی
- بخش درمان و آموزش پزشکی
- و…
فعالیت کنند.
تقریبا ۴ درصد داروسازان با توجه به تعداد کثیر داروساز در سطح کشور و محدود بودن تعداد داروخانهها و نداشتن رزومه یا علاقه در حیطه صنعت و داروسازی بیمارستانی در هیچکدام از این زمینهها موفق به انجام فعالیت نمی شوند.
دروسی که در قبولی کنکور رشته داروسازی موثر است
رشته داروسازی در زیر گروه ۲ کنکور رشته تجربی قرار دارد. از این رو برای ورود به رشته داروسازی باید ازکنکور تجربی بدهید و دروسی که در این زیر گروه تاثیر بیشتری دارند به شرح زیر است.
- زیست با ضریب ۴
- شیمی با ضریب ۴
- ریاضی با ضریب ۳