وظایف مشاور تحصیلی کنکور چیست؟
برای رسیدن به نتیجه مدنظرتان توصیه میشود که از افرادی که در این زمینه از تبحر، تخصص و تجربه بالایی برخوردار هستند کمک بگیرید. مشاوران تحصیلی میتوانند برای رسیدن دانش آموزان به نتیجه مطلوب کمک کنند. مشاوران کنکور وظیفه دارند که با کاهش استرس، برنامه ریزی درسی دقیق و درست و … به پیشرفت درسی دانش آموز کمک کنند و باعث شوند که دانش آموز با موفقیت و رضایت کامل کنکور را پشت سر بگذارد. در ادامه وظایف مشاور تحصیلی کنکور را شرح خواهیم داد.

مشاور تحصیلی برای کنکور
مشاوره تحصیلی کنکور میتواند به دانش آموز در موارد متعددی مانند برنامه ریزی، نحوه یادگیری، تعیین اهداف، نحوه تست زدن، کنترل استرس و غیره کمک کند. مهم ترین بخش برای داوطلبین کنکور قطعا آموزش نحوه کنترل استرس و رفع مسائل مربوط به روح و روان میباشد. در این مرحله ممکن است بسیاری از دانش آموزان با مشکلاتی مانند از دست دادن امید، روحیه و انگیزه برای درس خواندن، خستگی روحی و روانی، افت تحصیلی، مشکلات شخصی، استرس و اضطراب امتحانات و یا مشکلات خانوادگی و غیره دست و پنجه نرم کنند. یک مشاوره باید از پس حل این مسائل به سادگی برآید و بتواند به داوطلب کمک کند.
وظایف مشاور تحصیلی کنکور
مشاور تحصیلی باید با تمامی دروس گروه های آزمایشی، همچنین در کنار آن به مواد امتحانی، ضرایب هر درس آشنا باشد و بداند که نکات مهم هر درس کدام است. سپس باید درباره نحوه مطالعه هر درس، اینکه باید به چه صورت مطالعه شوند به شما آموزش دهد. برای مثال نحوه مطالعه دروس محاسباتی با دروس حفظی طبیعتا متفاوت خواهد بود. همچنین از وظایف مشاور تحصیلی کنکور میتوان به مدت زمانی که باید برای دروس زمان بگذارد اشاره کرد.
یکی دیگر از وظایف مشاور تحصیلی کنکور حرفه ای این است که باید نحوه برنامه ریزی دروس، زمان بندی حرفه ای، نحوه مطالعه و مرور کتب و چگونگی شروع مطالعه دروس را به دانش آموز خود آموزش دهد. نحوه مطالعه دروس بسیار اهمیت دارد. داوطلب نیز باید درباره روحیات، توانایی ها، علاقه مندی ها و رشته های مورد علاقه خود با مشاور صحبت کند. بهتر است ابتدا ساعت مطالعه داوطلبین کنکور کمتر از ۸ ساعت باشد و سپس آن را به مرور افزایش دهند.
وظیفه دیگری که بر روی شانه های مشاور تحصیلی کنکور است معرفی منابع آزمون، کتاب های کمک آموزشی، نحوه پاسخگویی به سوالات و مباحث مختلف، آموزش نحوه و زمان تست زدن در آزمون میباشد. همچنین درباره حل مسائل، مدیریت زمان، نحوه تمرکز سر جلسه امتحان، نحوه پاسخگویی به سوالات و غیره نیز باید صحبت کند. یک مشاور تحصیلی خوب باید بهترین منابع آزمون برای هر درس را معرفی کند.
از دیگر وظایف مشاور تحصیلی کنکور پیگیری داوطلب و بررسی میزان پیشرفت وی میباشد. بعد از برنامه ریزی تحصیلی، معرفی منابع آزمون، پیگیری تهیه کتاب و جزوه داوطلب نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود. پیگیری به این صورت است که دانش آموز به طور مرتب تحت ارزیابی قرار خواهد گرفت و میزان پیشرفت وی سنجیده خواهد شد.
از وظایف مشاور تحصیلی کنکور این است که از طریق مشاوره بتواند توانایی ها و محدودیت های داوطلبین را بشناسد و با شناسایی دقیق استعدادها و توانایی های دانش آموزان، آنها را به سمت رشته تحصیلی و دانشگاه مناسب راهنمایی کند.
مشاور تحصیلی باید با خانواده دانش آموزان برای برطرف کردن مشکلات تحصیلی، خانوادگی، روانی و تامین ثبات عاطفی افراد در ارتباط باشد. مشاورین باید خانواده داوطلب را مجاب نمایند تا محیطی آرام برای داوطلبین فرآهم آورند.

ویژگی های مشاورین تحصیلی کنکور
یک مشاور تحصیلی کنکور بهتر است خود جز یکی از نفرات برتر کنکور در سال های گذشته باشد، یا باید تحصیلات مرتبط با زمینههای تحصیلی، مشاوره و روانشناسی داشته باشد. این فرد به علت گذراندن تمامی مراحل کنکور به نحو احسنت میتواند مشاور تحصیلی خوبی برای داوطلب باشد.
مشاور بهتر است جوان و پر انرژی باشد تا بتواند به طور مستمر پیگیری های لازم را انجام دهد. در صورتی که فرد جوان باشد میتواند روحیات داوطلب را بهتر درک کند. همچنین باید به صحبت های داوطلب به خوبی گوش دهد و بتواند بهترین راه حل ها را ارائه دهد.
یکی دیگر از ویژگی هایی که باید یک مشاور کنکور داشته باشد صبر و حوصله و تحمل لازم برای کار با داوطلب است.
مشاور تحصیلی کنکور باید با مسائل و مشکلات درس خواندن و آمادگی برای کنکور آشنایی داشته باشد.
از ویژگی های مشاورین کنکور باید این باشد که مطالعات بسیاری در زمینه های کنکور، روش های تست زدن، مطالعه دروس، خلاصه برداری، مرور درس، آشنا شدن با نکات مبهم و سخت و غیره داشته باشند و در این زمینه نیز تجربه کافی داشته باشند.
هر ساله طراحان سوال، سوالات را مفهومی تر طرح میکنند، مشاورین تحصیلی کنکور باید درباره انواع تست ها، کتب درسی و کلاس های تقویتی و غیره اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند برای هر داوطلب برنامه مربوط به آن فرد را ارائه بدهند.
در مجموع وظایف مشاور تحصیلی کنکور
- بررسی کردن وضعیت درسی هر داوطلب
- ایجاد انگیزه، امید و اعتمادبه نفس در داوطلب
- آشنایی و شناخت توانایی ها، نقاط ضعف و قوت هر داوطلب
- آموزش تست زنی و مدیریت زمان در کنکور
- کمک کردن به داوطلب در جهت شناخت استعداد، مهارت و انتخاب رشته مناسب با ویژگی هر فرد
- کمک کردن به داوطلب در جهت ریختن برنامه درسی و زمانبندی متناسب با ویژگی های هر فرد
- در صورتی که مشکل عاطفی یا روحی در داوطلب به وجود آمد که بر روی مطالعه وی تاثیر بگذارد، مشاور تحصیلی کنکور باید بتواند آن را برطرف نماید.
- آموزش نحوه مطالعه، یادداشت برداری، خلاصه نویسی و پاسخ به سوالات تشریحی و تستی
- ارائه راه حل هایی برای افزایش موفقیت در امتحانات کنکور که میتواند شامل کنکورهای آزمایشی و امتحانات شبیه سازی کنکور باشد.
- پیشنهاد و ارائه راه حل های کاربردی برای جلوگیری از افت تحصیلی
- راهنمایی والدین و صحبت با آنها در جهت آماده سازی فضای مناسب برای مطالعه فرزندان خود
- معرفی منابع و کتب غیردرسی برای تست زنی با توجه به سطح هر داوطلب
- ارائه نکات هم برای افزایش تمرکز و بازدهی داوطلبین
- ایجاد زمانی برای برخی از فعالیت های جانبی برای افزایش روحیه دانش آموزان مانند دورهمی ها، سفرهای کوتاه و ورزش
- آموزش مهارت کاهش استرس و کنترل آن
- کمک به دانشآموزان برای ترک کردن برخی عادات غلط مانند استفاده بیش از اندازه از گوشی و فضای مجازی
- کمک و راهنمایی به دانشآموزان برای داشتن تغذیه و خواب مناسب جهت افزایش عملکرد ذهن و حافظه