تست iQ چیست؟ بررسی مفهوم و نتایج ضریب هوشی
iQ مخفف شده ی عبارت Intelligence Quantity به معنی بهره هوشی می باشد.طبق نظریه های بدست آمده، هوش جنبه های مختلفی دارد. در آی کیو منظور هوش شناختی می باشد. عدد بدست آمده از تست آی کیو، حاصل تقسیم سن ذهنی بر سن زمانی ضربدر ۱۰۰ می باشد. در این فرمول، به این دلیل سن زمانی استفاده شده است، که توانایی فرد نسبت به هم سن های خود سنجیده شود.
در این مقاله هوش آی کیو و تست iQ را، مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

پاسخ تست iQ به چه معناست؟
عددی که پاسخ تست iQ به ما نشان می دهد گاهی ۱۵ نمره دچار خطا می شود. پاسخ بدون خطا بین ۹۰ تا ۱۱۰، نشان دهنده این است، که فرد دارای هوش متوسط می باشد. همچنین پاسخ ۱۱۰ تا ۱۲۰ هوش متوسط به بالا، پاسخ ۱۲۰ تا ۱۳۰ هوش عالی، پاسخ ۱۳۰ به بالا هوش خیلی بالا که حدودا دو درصد مردم جهان دارند، را به ما نشان می دهد؛ و اگر از ۷۰ به پایین باشد نشان دهنده مشکلات ذهنی می باشد. عدد بین ۸۰ تا ۹۰ هوش متوسط و عدد بین ۷۰ تا ۸۰ هوش لب مرزی را نیز، نمایان می کند.
میزان آی کیو ثابت است؟
آی کیو در کودکان تغییر می کند. کودکان با خوردن غذاها و میان وعده های سالم و دارای ارزش غذایی بالا، می توانند آی کیو بالاتری را بدست بیاورند اما با بزرگ شدن، میزان آی کیو آن شخص مانند کودکان عادی که بزرگ شده اند یکسان است. در افراد بزرگسال نیز، به طور معمول عدد آی کیو ثابت است و تغییر نمی کند. در اغلب افراد میزان هوش آی کیو ژنتیکی است و به عوامل محیطی وابستگی بالایی ندارد. آی کیو میزان توانایی فهم و تحلیل مسائل می باشد. پس با یادگیری انواع مطالب، پاسخ این تست تغییری نخواهد کرد. اما انجام ورزش های ذهنی مانندشطرنج و پازل می توانند به فعالیت بیشتر ذهن کمک کنند.
بعضی از افراد با اینکه آی کیو بالاتری نیز دارند، به این دلیل که فعالیت ذهنی ندارند مانند یک فرد معمولی عمل می کنند و تفاوتی در آن ها مشخص نیست. برعکس این موضوع نیز صادق است.افراد می توانند با انجام فعالیت های ذهنی بهره ی بیشتری از هوش خود ببرند.
تعریف هوش و بررسی ابعاد آن
هوش چیزی نیست که قابل دیدن یا لمس باشد. بلکه یک ویژگی ذهنی است. هوش به معنای این است که، شخص در یادگیری و درک اتفاق هایی که برای او رخ می دهد، توانایی و استعداد خوبی داشته باشد، بتواند با محیط در زمان مناسب هماهنگ شود و برای مشکلات و اتفاقات به وجود آمده، استدلال و راه حل های منطقی ایجاد کند.
برای دانستن از میزان هوش خود، تست های هوش زیادی مانند تست آی کیو وجود دارد. تست آی کیو شامل ۶۰ سئوال می باشد. اغلب ما، این تست را در مدارس انجام داده ایم. این تست به دلیل اینکه به فهم ما از روان خود، کمک می کند؛ یک تست مهم و شایع می باشد. نظریات متعددی وجود دارد، که هوش را به یک زمینه محدود نمی کند. بلکه ابعادی را برای آن در نظر گرفته اند. ممکن است فردی در یک زمینه هوش کمتری اما در زمینه ی دیگر هوش خوبی داشته باشد.
دانستن میزان هوش و اینکه در چه زمینه ای هوش بیشتری داریم؛ کمک می کند تا رشته و شغل درست و مناسبی را برای ادامه ی مسیر زندگی خود، انتخاب کنیم. به عنوان مسائل افرادی که هوش آی کیوی خوبی دارند، مسائل ریاضی را سریعتر می فهمند. همین ویژگی در تصمیم گیری انتخاب رشته ی تحصیلی به ما کمک می کند. گاردنر که یک روانشناس شناخته شده می باشد. هشت بُعد برای هوش در نظر گرفته است. ابعاد هوش عبارت اند از:
- هوش تصویری-فضایی
- هوش کلامی-زبانی
- هوش منطقی-ریاضی
- هوش جسمی-حرکتی (اندامی-جنبشی)
- هوش موسیقی (ریتمیک)
- هوش برونفردی
- هوش درونفردی
- هوش طبیعتگرا
فردی که آی کیوی بالایی داشته باشد، دارای چه ویژگی هایی می باشد؟
یک سری ویژگی ها است که اغلب افراد باهوش آن ها را دارند. عبارت اند از:
- در اکثر شب ها بیدار می مانند: طبق تحقیات بدست آمده، افراد باهوش دوست دارند در شب کارهای خود را انجام دهند. به بیانی، در شب انرژی و تمرکز بالایی دارند.
- ویژگی های ظاهری مانند قد بلند یا وزن کم دارند: در تحقیق های انجام شده، افرادی که شاخص توده بدنی خوبی دارند و قد آن ها در میان هم جنس های خودشان بلند محسوب می شود، نتیجه ی خوبی در تست آی کیو بدست می آورند.
- شوخ طبع هستند و از شنیدن جوک نیز استقبال می کنند: این ویژگی ها، از تحقیقات روی افراد به دست آمده است. اغلب آدم های باهوش، تمایل زیادی به خندیدن و موضوعات خنده دار دارند.
- شلخته و نامرتب می باشند: محیط اطرافشان درهم ریخته است ولی وسیله ای بخواهند راحت پیدا می کنند.
- زود نگران می شوند: حتی نسبت به مسائل کوچیک نیز، ابراز نگرانی می کنند. حتی قبل از صحت داشتن آن موضوع باز هم دچار اضطراب و نگرانی می شوند. همچنین تمایل به بهتر و کامل انجام دادن کارهای خود دارند.
- نسبت به مسائلی که اطرافشان هست، کنجکاو می باشند: دوست داند اطلاعاتشان از محیط اطراف کامل باشد.
- حواس پرتی: از محیط اطراف زیاد تاثیر می گیرند. به همین جهت خیلی زود حواسشان پرت می شود.
- زیاد و سریع راه می روند: گام های خود را تند تند برمیدارند و به زیاد راه رفتن علاقه نشان می دهند. به همین دلیل، اغلب برای رسیدن به مقصد های خود، پیاده روی را اولویت قرار می دهند.